Comunicat

Consiliul Baroului Vrancea a luat act de hotarea din data de 04.06.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care s-a decis admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulate de doamna judecator Georgiana-Livia Stefan, din cadrul Tribunalului Iasi.

Baroul Vrancea regreta producerea unui asemenea incident, care poate afecta negativ colaborarea institutionala ce trebuie sa caraterizeze cele doua profesii juridice.

Suntem convinsi ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii inteleg pe deplin rolul avocatului in societate si de partener indispensabil in infaptuirea actului de justitie.

Baroul Vrancea a avut intotdeauna un bun dialog interprofesional cu instantele din raza Curtii de Apel Galati si de aceea vom continua sa militam pentru respectarea Ghidului de bune practici, privind relatia sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, in special cu avocatii.

Consiliul Baroului Vrancea isi manifesta sustinerea fata de demersurile initiate de Baroul Iasi si UNBR privind respectarea si apararea drepturilor si intereselor legitime ale profesiei de avocat.

Descarca comunicat in format PDF